Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

21.03.2018 1969

Okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve etkinliklerde kullanma, oyuncak hazırlama, kostüm hazırlama ve yüz boyama çalışmaları, çocukla etkili iletişim kurma, özel eğitimde öz bakım, özel eğitim programı hazırlama, yetersizlik türleri ve eğitimi ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

Erken Çocukluk Eğitimi (Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.)

Özel Eğitim (Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.)

Okulumuzdaki Dallar

Erken Çocukluk Eğitimi (Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.)

Özel Eğitim (Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.)

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler veya bu alana en yakın  programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilirler.

Okul öncesi eğitim kurumlarında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda, çocuk kulüplerinde, çocuk organizasyon şirketlerinde, evde çocuk bakımı hizmeti veren kuruluşlarda çalışabilirler.